nl

Uitwisselingsprogramma / Exchange

De Gerrit Rietveld Academie heeft een internationaal netwerk van buitenlandse kunstacademies waarmee bilaterale uitwisselingscontracten zijn afgesloten. Studenten van deze academies kunnen toelating doen voor een exchangeperiode van maximaal 1 semester aan een van de onderwijsafdelingen, als ze voldoen aan de voorwaarden onderaan deze pagina.

Het academisch jaar is verdeeld in twee semesters. Het herfstsemester loopt van 1 september t/m 31 december en het lentesemester loopt van 1 januari t/m 31 augustus.

Erasmus

De Gerrit Rietveld Academie is aangesloten bij het Erasmus-programma. Als jouw academie ook is aangesloten bij het Erasmus-programma kun je in aanmerking komen voor een Erasmus-beurs. Neem contact op met de exchangeco├Ârdinator van jouw academie voor meer informatie hierover.

Huisvesting

De academie heeft een beperkt aantal kamers beschikbaar voor exchange studenten. Als je bent toegelaten voor een exchange semester bij de Gerrit Rietveld Academie is het mogelijk om een reservering te maken via het International Office voor het huren van een kamer. Je kunt ook zelf op zoek naar een kamer.

Kosten

Tijdens je uitwisseling ben je ingeschreven aan je eigen thuisinstelling en betaalt daar het collegegeld. Je betaalt geen collegegeld aan de instelling waar je naar toe gaat op uitwisseling. Wel moet je rekening houden met kosten voor huisvesting, levensonderhoud en extra studiekosten, bijvoorbeeld een excursie.

Toelatingsprocedure

Om toegelaten te kunnen worden als exchange student dien je via de portfoliomachine je portfolio met een grote selectie van je beeldende werk/ontwerpwerk te uploaden, je persoonlijke gegevens in te vullen via onze online portfoliomachine en daar ook de benodigde documenten te uploaden.

LET OP: Vul je loginverzoek in via de link in de gele balk hiernaast! DEADLINE: 1 april 2017!

Voor 1 april a.s. vul in je loginverzoek; klik hier

DEADLINES:
Aanvragen login voor de online portfoliomachine: 1 april 2017.
Uploaden portfolio voor herfst-semester 2017-2018: 1 mei 2017.
Uploaden portfolio voor lente-semester 2017-2018: ook 1 mei 2017.
NB: aanmelding voor 2017-2018 start half januari 2017!

Voorwaarden

  • Je studeert aan een van de kunstacademies waarmee de Gerrit Rietveld Academie een uitwisselingsovereenkomst heeft
  • De exchange vindt plaats in het derde studiejaar
  • Je hebt schriftelijke toestemming van je school om toelating te doen voor een exchange semester
  • Je portfolio is voor de deadline gecompleteerd en ingediend
  • Je portfolio is positief beoordeeld door onze toelatingscommissie
  • Voor alle niet-EU kandidaten is het verplicht een verblijfsvergunning aan te vragen via het International Office van de Gerrit Rietveld Academie. Meer informatie vind je hier

Download de lijst Samenwerkende academies

Download het Erasmus charter

Link naar de Code of Conduct