nl

Bibliotheek

De bibliotheek is bedoeld voor studenten en personeel van de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. Ze is gehuisvest op de begane grond van het Rietveld Gebouw.

In de bibliotheek staan ca 8.000 titels in open opstelling, ingedeeld in categorieën als: filosofie, kunstgeschiedenis, monografieën van kunstenaars en diverse vakgebieden zoals fotografie, architectuur, grafisch ontwerp, mode, etc.
In de catalogus kun je de collectie doorzoeken.

Innovatie

Naast het onderhouden en opbouwen van een collectie richt de bibliotheek zich op het generen van kennis en het aanzetten tot onderzoek door het organiseren van activiteiten: tentoonstellingen, boekpresentaties, filmvertoningen, leesgroepen en workshops vinden plaats in de bibliotheek.

De bibliotheek ontwikkelt zich ook als virtuele locatie van waaruit mensen bronnen kunnen vinden. Deze ontwikkeling is van start gegaan met het ontwerpen van een blog. Op de blog van de bibliotheek wordt bericht over de collectie en de activiteiten van de bibliotheek, maar ook staan er doorverwijzingen naar externe evenementen en bronnen op.

Van harte welkom!

Openingstijden

Maandag - donderdag 10.00 - 19.00
Vrijdag 10.00 - 18.00

NATURAL RELATIONS in de Bibliotheek - 26 mei - 26 juni 2015
Lees meer

In April: tentoonstelling 'JAZZ' in Bibliotheek Rietveld Academie
Lees meer

Wall painting #387 door Jan van der Ploeg in de Rietveld bibliotheek
Lees meer

Expositie in de bibliotheek: HANS-PETER FELDMANN
Lees meer

CoBrA at the library
2012-12-19 12:35:29

Poster Nº524 in the library
2012-11-27 15:54:29
#Talk about the project at the…