Food Bonanza
Generaal Vetterstraat - organized by Stig Steijner - Rietveld Fine Arts and VAV - 25-27th of November 2014 - - - - -
A three day workshop on the relationship between food and the fine arts.- - - -
Geinspireerd door deelname aan het project FEED EUROPE dat afgelopen zomer in Venetie plaatsvond (georganiseerd door Rietveld Fine Arts, Aalborg University Denmark en Politecnico Milaan) initieerde Stig Steijner de workshop Food Bonanza. (November 2014, Projectspace Vetterstraat) De gasten Jérémie Rentien, Robin Bantigny (ENSAD Parijs), Emil Kiær Lund en Diego Virgen ( Food Studies Aalborg University) tracteerden de deelnemend studenten op ideeen over sociale smaak conventies en kooksessies die leidden tot gerechten als ossenbot met vegetarische vulling, van kleur veranderende eiwitmengsels en veganistische kaasjes. De lezingen over voedsel-politiek en bijenhouden (Rutger Emmelkamp) maakten de workshop tot een experiment over smaak, eetwaren, de relatie voedsel-kunst en de mogelijkheden voedsel als instrument voor politike, culturele en kunst kwesties in te zetten. - - - - -
Lecturers and workshop leaders: Robin Bantigny (ENSAD), Rutger Emmelkamp (Head of the Jewelry department, Gerrit Rietveld Academie), Emil Kiær Lund (Master food studies, Aarhus, Denmark), Jérémie Rentien (ENSAD), Diego Virgen (Master food studies, Aarhus, Denmark) - - - -
Organized by Stig Steijner, student VAV